Har du fået konstateret diabetes?

Har du fået konstateret diabetes? Så kan du få hjælp i et forløbsprogram med rådgivning, der afholdes:

Den første lørdag i hver måned i vinterhalvåret på Gentofte Hovedbibliotek kl. 11-13  AFLYST INDTIL VIDERE P.G.A. CORONA

Diabetes (sukkersyge) er en kronisk sygdom, men hvis du passer på dig selv, kan du kontrollere sygdommen, så du sænker risikoen for at forværre sygdommen og for at få følgesygdomme. Ca. 250.000 danskere har diabetes, de allerfleste af disse diabetes II, som tidligere kaldtes "gammelmandssukkersyge". Desuden skønner lægerne, at mere end 200.000 dansker går rundt med uopdaget diabetes.

Tegn på diabetes er:

Symptomerne udvikler sig langsomt - fra måneder til år - når der er tale om type 2-diabetes. Da symptomerne i starten er relativt svage, fejltolkes de ofte som alderdomstegn eller som en "almindelig" skavank, der efterhånden er blevet accepteret og forblevet ubehandlet. Derfor har sygdommen ofte været til stede i flere år, før den bliver diagnosticeret, og den bliver tit opdaget ved en tilfældighed. Jo længere tid du går med en uopdaget type 2-diabetes, des større er risikoen for at udvikle komplikationer.

Kontakt Person:

Finn Laursen - Formand i Gentofte Lokalforening

Telefon:

+45 28 13 84 86

E-mail:

finnlaursen2020@gmail.com

Hjemmeside:

www.gentofte.diabetes.dk